Termal Korse Nedir ve Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yazar: emaykorse

Tarih:

Güncelleme Tarihi:

Okuma Süresi:

5 dakika
emaykorse google news abone ol

Termal korse kullanımı ve vücuda zararlı mı faydalı mı gibi konuları bu yazımızda ele alacağız. Sosyal medyanın yaygınlaşmasından sonra, ideal sosyal medya yıldızlarının, kum saati gibi gergin ve yontulmuş vücutlara sahip fotoğraflarını görmeye başladık.

Bunların en ünlüsü Kim Kardashian ama bilin ki o kadar mükemmel değil. Çoğu ister bel için ister tüm vücut için korseye başvuruyor. Bel korseleri, o dönemde kadınların bolca başvurduğu Orta Çağ’a kadar uzanıyor.

Termal Korse Nedir?

Termal Korse Nedir

Termal korseler karın ve bele baskı sağlamak için çift kumaştan yapılır. Ayrıca vücudun şekline uyacak şekilde daraltmak için klipslerle donatılmıştır. Düzenli olarak kullanımda fayda sağlamaktadır. Ayrıca terlemeye yardımcı olması sebebiyle zayıflama konusunda size yardımcı olan ürünlerdir.

Termal Korselerin Günümüze Gelişi

Korseler, belin çekici bir feminen bir şekilde görünmesi için kayışların büyük ölçüde sıkılmasına bağlıydı. Daha sonra kadınlar korselerin verdiği rahatsızlık hissinin yanı sıra zararlarını fark etmeye başladılar ve bu yüzden korseyi terk ettiler. Ayrıca moda değişmeye başladı ve değişime ayak uydurabilmek için kadın kıyafetleri daha pratik ve rahat hale geldi. Son yıllarda ister bel ister tüm vücut için olsun her türlü korse modası geri döndü. Bu durum belki de internette dar vücutlu güzel kadınların reklam odağı ve görüntülerinden kaynaklanmaktadır.

Korse Çeşitleri

Korselerin pek çok çeşidi vardır ve ağırlıklı olarak normal korseler ve termal korseler olarak ayrılırlar. Normal korseler elastik fakat ince kumaşlardan yapılır. Bu korseler sarkık göbek gibi vücut kusurlarını geçici olarak gizlemeye yardımcı olur.

Termal Korselerin Etkileri

Bu korselerin yaygınlaşmasıyla birlikte, uzun süre giyildiğinde vücut organlarına ve cilde verdiği zararları ve olumsuz etkilerini ele almak gerekir. Korse takıldığında göğüs bölgesine baskı yaparak nefes almada güçlük gibi sorunlara neden olurlar. Özellikle solunum yoğunluğunun arttığı spor sırasında gerekli havayı soluyamamak ve vücudun oksijen ihtiyacını karşılayamaması akciğerlerin çalışmasında bozulmalara neden olabilir. Bu nedenle uzun vadeli kullanımda akciğerlerde iltihaplanmaya ve akciğerlerde sıvı birikmesine neden olabilir.

Nefes Alımında Dengesizlik

Nefes almanın engellenmesi, vücudun birikmiş toksinlerden kurtulma kabiliyetini azaltan lenfatik sisteme zarar verir. Böylece vücutta yakılan kalorilerin de tıkanmasına neden olur ve bazıları inceliğini artırmak için bel üzerinde zorla sıkılaştırmaya başvurur, bu da göğüs kaburgalarının kırılmasına neden olur.

Korsenin karın üzerine yaptığı sıkı baskı bağırsaklarda tembelliğe neden olur. Bu da bağırsak hareketini yavaşlatır ve dolayısıyla sindirim sisteminin en tehlikeli sorunlarından biri olan kabızlığa neden olur.

Mide Ekşimesi

Korsenin mideye yaptığı baskı ve buna bağlı olarak mide asitlerinin geri akışı ve mide ekşimesi hissi, vücut için gerekli olan besinlerin alımını engeller. Bu da tüm organların çalışması için gerekli olan vitamin ve minerallerden besin eksikliğine yol açar.

İç Organlara Etkileri

Karın ve bel termal korseleri özellikle karaciğer, pankreas, böbrekler vb. gibi tüm iç organlara büyük baskı uygular. Bölgeye uygulanan büyük gerginlik karın iç organlarına kan akışını zorlaştırır ve bu nedenle tam olarak çalışmayı zorlaştırır.

Cilt Üzerindeki Etkileri

Korse giymek, günlük hareket ve egzersiz yapmak şüphesiz aşırı terlemeye neden olur. Korseler cildin nefes almasını ve yoğun terlemeye sebep olur. Bu da alerji, tahriş, egzama ve mantar gibi birden fazla cilt hastalığına yol açabilir. Bu durum kapalı gözenekler ve hoş olmayan kokuların ortaya çıkmasına neden olur. Korsenin uzun süre giyilmesi başta sırt kasları olmak üzere vücut kaslarının atrofisine neden olabilir. Bu durum kasların hareket edemez hale geldiğinden kas atrofisi, halsizlik ve sırt ağrısına neden olur.

Hamileler Üzerindeki Etkileri

Doktorlar hamileleri ilk aylarda bile korse takmamaları konusunda uyarırlar. Çünkü sıkı korseler fetüsün büyümesini engelliyor ve fetüsün büyümesini engelliyor. Uzun süre termal korse takmadan önce iyi düşünmek, güzel ve ahenkli bir vücuda sahip olmanın düzenli spor, şeker ve nişastadan uzak dengeli beslenmenin yanı sıra sabır gerektirdiğini göz önünde bulundurmak ve doktora başvurmak gerekir.

Doğru Termal Korse Kullanımı

İlk olarak sağlığınızın dış görünüşünüzden daha öncelikli olduğundan emin olun. Termal korseleri hayatınızdan tamamen çıkarmak zorunda değilsiniz. Ancak ölçülü olarak sağlığınızı etkilemeyecek şekilde giyebilirsiniz.

Ayrıca termal korse alırken doğru bedeni seçin ve en küçüğünü almaya çalışmayın çünkü sıkılık, hırıltı ve baş dönmesine neden olur. Ayrıca cildin nefes almasını ve nefes alırken rahat etmesini sağlamak için kaliteli korseler almaya çalışın.

Etiketler: Korse / Termal Korse

Paylaş:
emay indirim kampanya